Sprungit i affärer och shoppat

Så var jag då flexledig idag och det har varit skönt. Visserligen kan jag ju inte påstå att jag kopplat av speciellt mycket, men sov i alla fall 2 timmar längre än vanligt (6.30). Gick upp och läste tidningen. Sedan kollade jag lite på datorn. Därefter satte jag mig köksbordet och skalade 1½ kg räkor.

Maria ringde ca 8.30 och det var ju bra! För först kom Fia upp och strax efter Inge! Så det blev frukost skapligt idag. Jag bäddat och diskat. Gjorde mig sedan iordning.

Fia och jag åkte till stan. Vi blev chockade när vi skulle parkera bilen. Tänkte ställa oss på Åhléns parkering, men det var fullt!! Och klockan var inte 10.30. Men hallå, sade jag! En fredagsförmiddag och inte en p-plats. Har alla tagit ledigt idag :)) Åkte till ett P-hus istället och vi fick åka upp till 3:e våningen innan vi fick en parkering. Helt sanslöst. Och nog var det folk på stan! 

Först gick vi till "gamla" Gyllen, där nya småbutiker har öppnat. Och jag tror att Lagerhaus öppnade idag. Vad mycket roliga saker de hade. Vi kunde inte låta bli, utan vi köpte lite kul saker till Tove och Casper. Där träffade jag min kusins dotter, Charina. Kul att se henne för det var länge sedan.

Sedan till Åhléns, där vi lämnade tillbaka de kläder, som jag köpte till Tove i förra veckan. Fick pengarna åter. Fia tog dem och så gick vi åt var sitt håll. Jag fixade presenter till Fia och Fia fixade till Tove. Träffade Susanne E och vi hade massor att prata om. Sedan sammanstrålade Fia och jag. Fixade det sista till Tove.

När vi kom ut från KappAhl träffade vi Irena och Bertil. De mådde bra och berättade att de promenerat till stan och skulle promenera hem. Inte illa måste jag säga! Men de hade ju inte något att bära på.

Var sedan till Apoteket och därefter gick vi till Dolce Delikatesser! Rose-Marie blev superglad när hon fick se oss. Och hon berättade att affären går jätte bra. Jag blev så glad av att höra det. Köpte olivolja och en flaska saft. Sedan åkte vi till Blomstertorget, där jag köpte 2 orkidéer + rosor.

Därefter bar det iväg till Tornby och jakten på presenter till Casper började. Till honom går det inte att köpa kläder, för den mannen är mycket egen vad det gäller just kläder. Så det fick bli leksaker och han är ju duktig på att leka. Även ett spel blev det.

Vi var borta i 3½ timme och jag var helt slut. Just det vi åt varsin sallad på ett ställe bara för att vi var tvungna att få i oss något.

När vi kom hem, satte Fia igång att kantskära brödet. Jag rörde ihop majonnäs, senap och skinka. Det var till första lagret. Sedan bredde Fia leverpastej med hackad gurka på lager två och så vispade jag grädde. Lade sedan i riven pepparrot och tonfisk i grädden. Det var till lager tre! Till slut så bredde Fia på majonnäs på det översta lagret och så garnerade vi med tomat, ägg (hackade), citronskivor och massor med räkor. Gurka runtom. Och så till slut: en dillkvist i tomaten. Lade på plastfolie och så gick vi till pappa med den. Han hade nämligen plats i sitt kylskåp. Nu får den "dra till sig" till imorgon. Då fyller nämligen Fia 20 år!

Ja, på tal om att fylla 20 år så är det idag 20 år sedan jag åkte in till BB. Vart har tiden tagit vägen? Två vuxna döttrar har vi från och med imorgon :) Tonårstiden är förbi kan man väl säga. Undrar jag hur barnbarnens tonår ska bli?

Vädret har jag ju inte skrivit ett dugg om. Det var minusgrader imorse (-1,6) och dagen har varit solig och fin. Helt enkelt kanonväder. Och pappas fuxia har klarat natten :))

Ja, så här fort går en ledig dag. Jag känner mig helt slut nu! Ska snart äta biff med lök och grönsaker.

Kramizzar!

Kommentarer
Postat av: Neta

Hej

Du glömde skriva att din bästa vän fyller år:) hehehehe

2009-10-03 @ 14:16:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0