Varit med min faster och handlat idag :)

Gick upp omkring klockan 7 och läste morgontidningen. Sofia kom upp ca 7.45. Jag gjorde mig då iordning. Hon hade fått ett sms om att Casper inte följa med och åka skridsko, men Tove ville det. Inge kom också upp. Ringde min faster ca 8.30. Jo, hon ville följa med och handla. Jag sade att jag skulle ringa henne när vi hade lämnat av barnen vid Stångebro. Men så bestämdes det att Fia skulle ta pappas bil och då behövde ju inte vi. Jag plockade med lite  här hemma och gick sedan till pappa. Inge kom och när vi hade satt oss i bilen, så ringde jag min faster. Men jag ringde ju nyss till dig och du svarade inte. Men jag sitter ju i bilen. Måste vi åka nu? Jag vill ha lite mer framförhållning. Och så började hon älta och älta. Till slut bad jag henne lugna sig. Jag är snart framme vid ditt hus. Men oj, oj, oj... kom upp snälla du så jag får prata med dig. Och då fick jag minsanna höra, att är man 91 år så sticker man bara inte iväg. Men snälla faster, vi var ju överens redan i förrgår om att vi skulle åka på förmiddagen. Ja, jag skulle kunna skriva en hel bok, men ska inte trötta er andra med detta :))

Inge hade ju kört in på gården och tur var väl det för det var isgata runtom. Åkte till postterminalen och lade på hennes kuvert med räkningar. Sedan till ICA Maxi. Då blev hon orolig när vi sade att vi inte skulle storhandla. Åker ni bara för min skull? Nej, vi ska köpa mjölk och lite annat svarade jag. Men jag blir så nervös om jag vet att ni väntar på mig. Då frågade jag henne om det räckte med en timme eller om hon behövde mer tid. Men en timme räckte sade hon. Vi bestämde var vi skulle ses.

Jag köpte mig en ny orkidé. Kunde inte låta bli. Hoppas verkligen att denna klarar sig. Sedan blev det batterier, potatis, tvätt- och sköljmedel, ja helt enkelt sådant som går åt. Sprang på min faster ett par gånger. Fattar inte, men kvinnan är 91 år och ser "bäst-före-datum" utan glasögon. Helt otroligt alltså. Krymt  har hon gjort för jag hade svårt att se henne ibland (kortare än mig numera). Jisses hur liten ska jag bli. Jag blir nog som Tekskedsgumman. Göta Petter!!!!

Inge gick faktiskt och tog sig en kopp kaffe. Och jag hittade ju mer att köpa :)) Inte alls så svårt. Men nog är det märkligt. Idag hade jag all tid i världen att träffa bekanta och prata en stund, men då träffar man ingen! Är man däremot en torsdag och stressar, så träffar man massor med känt folk.

Efter en timme var faktiskt min faster klar. Hon betalade i kassan medan jag lämnade in scannern. Inge körde fram bilen och lastade in hennes varor. När vi satt i bilen kom hon på att hon glömt köpa bullar. Men det kan vi köpa imorgon svarade jag för då ska vi skjutsa henne till banken.

Hon var faktiskt jätte tacksam för den här hjälpen och jag lovade henne att vi åker med henne när helst hon behöver handla.

Hämtade ut hockeybiljetter på hemvägen. Ikväll ska Inge, Fia, Maria, Lasse och hans två barn gå och se LHC-Rögle. Jag ville inte följa med. Har lite ont i nacken och då är det skönast att vara hemma.

Fia lagade köttfärssås idag och den blev jätte god.

Varit in till pappa och skiftat TV-kanal åt honom. Ska in senare och ställa in hockey-kanalen.

Nu är jag trött mina vänner, men klockan är ju bara drygt 16. Ska ta mig lite kaffe, så kanske jag blir pigg.

Regnade förresten på förmiddagen och sedan blev det snö. Ett riktigt skitväder med andra ord.

Kramizzar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0